Stuttgart Eğitim Ataşeliği

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI ÖĞRETMENLER TOPLANTISI

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI ÖĞRETMENLER TOPLANTISI  
2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI ÖĞRETMENLER TOPLANTISI

                                       2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI ÖĞRETMENLER TOPLANTISI

05-09-201805-09-2018

                                                                                         

 

Sene Başı Öğretmenler toplantısı Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosumuz Sayın Ahmet AKINTI beyefendinin katılımıyla, Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşemiz Sayın Ümit KAPTI´nın koordinesinde  3 Eylül de gerçekleştirildi. Württemberg bölgesinde görev yapan tüm öğretmenler toplantıya katıldılar. 

 

Sayın Başkonsolosumuz toplantıya tüm öğretmenlerimizi selamlayarak başladı. Almanya’da elde ettiğimiz deneyimlerin gelecek meslek hayatımızda da çok faydalı olacağını belirtti. Buradaki zamanımızı iyi değerlendirmemizi, bu zamanı projeler için kullanmamızı vurguladı. Öğretmenlerden Türk makamlarının, velilerin ve Alman makamlarının beklentileri olduğunu ve bu yüzden öğretmenlerin çok çalıştığını bildiğini ifade etti. Sivil toplum örgütleri ile seviyeli bir düzeyde iletişimde bulunmamızı, derslerin tanıtımını (gerekirse ilan ile duyuru yapıp) yapmamızı vurguladı. Bu çalışmalarımızın öğrencilere ve velilere ulaşmada bize yardımcı olacağını, özellikle Okul Aile Birliklerinin sürecin içinde olması gerektiğini belirtti. Ayrıca tüm milli bayramların mümkün olduğunca kutlanması gerektiğini belirtip, yeni bir göreve atanması sebebiyle tek tek tüm öğretmenlerin elini sıkarak vedalaştı.          

 

Eğitim Ataşemiz Sayın Ümit KAPTI da Alman müdürler, öğretmenler ve veliler ile iletişimin önemli olduğunu vurguladı. Öğretmenlerin özlük işlemleri ile ilgili hatırlatmalarda bulunduktan sonra bu yıl Türkçe ve Türk Kültürü derslerinde olumlu gelişmelerin olacağını müjdeledi. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürümüz Sayın Funda Kocabıyık’ın desteklemesi ve yönlendirmesi ile Türkçe ve Türk Kültürü dersinde yeniliklerin olacağını belirtti. Yakında bu konuda bilgilendirme yapılacağını ifade etti. Yeni yıllık planlar hazırlanacağını ve tüm öğretmenlerin planları temel alarak ders işlenmesi gerektiğini söyledikten sonra ders işlenirken ve kutlamalarda dikkat edilmesi gereken kuralları açıkladı.

 

Toplantı eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi dileği ile sona erdi.

05-09-201805-09-2018

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

Kerner Platz 7, 70182 Stuttgart - 0049711264057

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.