Stuttgart Eğitim Ataşeliği

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Başvuruları Başlamıştır!!!

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Başvuruları Başlamıştır!!!
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Başvuruları Başlamıştır!!!

TÜRKÇE VE TÜRK KÜLTÜRÜ DERSİNİN ÖNEMİ

Anadili, bir insanın kimliğini belirlerlediği gibi kendini nasıl ifade ettiğini de belirler. Bir çok araştırmacı anadilini (Türkçe) iyi öğrenen çocukların toplum dilini (Almanca) daha iyi öğrendiklerini ve derslerinde daha başarılı olduklarını söylüyor. Anadilini etkili bir şekilde konuşan öğrenci, yaşadığı ülkenin dilini de kolay öğrenecektir. Böylece öğrencinin okul başarısı olumlu yönde etkilenecektir.

Öğrencilerimizin Türkiye’de üniversite okuyabilmesi için; yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti açık ortaokul, açık lise ve açık üniversite imkanı sunmaktadır. Almanya´da zorunlu eğitimden sonra yüksek öğrenime gitme imkanı bulamayan öğrencilerimiz uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerine Türk eğitim sistemi üzerinden devam ederek lise ve üniversite mezunu olabilirler. Ancak bu sistemde başarılı olabilmeleri için Türkçeyi iyi derecede bilmeleri şarttır.

Türkçe bilmek, Almanya ve Türkiye´nin çok yönlü ekonomik ilişkiler içerisinde olması nedeniyle, gençlerimize iş bulmada da kolaylıklar sağlayacaktır.

ÇOCUKLARINIZI TÜRKÇE VE TÜRK KÜLTÜRÜ DERSLERİNE NASIL YAZDIRABİLİRSİNİZ?

· Türkçe dersinin verilmediği okullarda, yeterli sayıda velimizin talep etmesi durumunda dersimiz verilebilmektedir. Derslerimiz isteğe bağlı olduğu için bireysel başvurunuz gerekmektedir.

· Başvuru formlarını Eğitim Ataşeliğimizin internet sayfasından veya okullardaki Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenlerimizden temin edebilirsiniz.

· Doldurarak imzaladığınız formları Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenlerine ya da okul idarelerine teslim edebilirsiniz.

· Derslerimizin yapıldığı okulları öğrenmek ve derslere başvurmak için ayrıntılı bilgiyi Eğitim Ataşeliğimizden öğrenebilirsiniz.

İletişim: T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu       Stuttgart Eğitim Ataşeliği    

 Kerner Platz 7, 70182 Stuttgart

Telefon: 0049711264057 Faks : 00497112845875  e-posta: stuttgartegitimataseligi@hotmail.de

 

Başvuru formu için /meb_iys_dosyalar/2018_08/31145054_TYrkYe_ve_TYrk_KYltYrY_Dersi_BaYvuru_DilekYesi_1.docx

Kerner Platz 7, 70182 Stuttgart - 0049711264057

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.