MEB ABDİGM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEYETİNİN BADEN-WÜRTTEMBERG EYALETİNDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERLE ÇALIŞTAYI
Milli Eğitim Bakanlığı ABDİGM heyeti, 02.12.2017 Cumartesi saat 10.00-11.30 arasında Feuerbach Ditib Camii Konferans Salonunda Baden Württemberg Eyaletinde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.
Çalıştaya Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Funda KOCABIYIK, Yurtdışı Teşkilatı Daire Başkanı Salim DONAT, İkili İlişkiler Daire Başkanı Mehmetali AKDAĞ, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. Nilgün ÇALIŞKAN, Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcısı Özlem Erdugan ve Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosu Sayın Ahmet Akıntı, Berlin Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız, Stuttgart Eğitim Ataşesi Yrd. Doç. Dr. Ümit KAPTI, Stuttgart Eğitim Ataşeliği Merkez Koordinatör Öğretmeni Taner ÖNER ve Württemberg eyaletinde görevli olan Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenleri katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını T.C. Stuttgart Başkonsolosu Sayın Ahmet Akıntı yaptı. MEB Abdigm Genel Müdürü Sayın Funda Kocabıyık Türkçe ve Türk Kültürü dersleri ile ilgili genel açıklamalarda bulundu. Yurtdışındaki Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin önemine dikkat çekti. 4. Nesil Türkçe dersine katılan öğrencilere, anadillerini ve Türk Kültürünü tanıtmak için öğretmenlerimizden daha çok gayret göstermeleri gerektiğini vurguladı. Daha geniş öğrenci kitlesine ulaşmak için STK’larla işbirliği içerisinde hareket etmenin önemi üzerine durdu. Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri, yapılan çalışmaları anlattıktan sonra yaşanan sorunları dile getirdi. Öğretmenlerle heyet arasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
MEB ABDİGM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEYETİNİN BADEN-WÜRTTEMBERG EYALETİNDEKİ SİVİL TOPLUM DERNEKLERİYLE BULUŞMASI
Milli Eğitim Bakanlığı ABDİGM heyeti, 02.12.2017 Cumartesi saat 12.30’da Feuerbach Ditib Camii Konferans Salonunda Baden Württemberg Eyaletinde Sivil Toplum Derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Türkçe ve Türk Kültürü dersinin öneminden ve STKlara bu konuda düşen görevler hakkında açıklamalarda bulundu. Daha geniş öğrenci kitlesine ulaşmak için STKların öğretmenlerle işbirliği içinde çalışmaları ve velilere ulaşmaları hakkında görüşlerini ifade etti. Türkçe dersine işlevsel hale getirebilmek için ders dışı etkinliklere ağırlık verilmesinin önemini vurguladı. STK temsilcileri bu konudaki görüş ve düşüncelerini ifade ettiler. Birlikte yapılabilecek çalışmalar hususunda işbirliğinin ve iletişim içerisinde kalınması gerektiği vurgulandı. Württemberg Türkçe Dersi Okul Aile Birlikleri Federasyonu başkanı Burhan Uzun, velilerin gözünden yaşanan sorun ve bu sorunlara çözüm önerilerini dile getirdi.
Çalıştay ,daha çok bir araya gelme ve iletişim içerisinde kalma dilek ve temennisiyle sona erdi.